Help

Onderstaande maakt deel uit van iedere transactie die wordt gedaan met de Domeinnaambank.

U kunt op onze website op een eenvoudige manier goede domeinnamen kopen voor de meest uiteenlopende websites.

Na aankoop wordt u juridisch eigenaar (na goedkeuring) van de naam wat wil zeggen dat u nadat de domeinnaam op uw naam staat deze kunt verhuizen naar een provider van uw keuze. Onderaan deze pagina noemen we er een paar voor u. Iedere aankoop dient door de directie te worden goedgekeurd en bevestigd aan de betreffende koper, ook als de betaling reeds heeft plaatsgevonden, de directie behoud het recht voor de transactie ongedaan te maken voor hun moverende redenen.

Koper zijn van de gekochte domeinnaam zal inhouden dat u de domeinnaam kunt gebruiken zolang u aan de provider van uw keuze de jaarlijkse factuur voldoet voor het verlengen van de domeinnaamregistratie. Kopen zal dus niet inhouden dat u eigenaar bent en geen verlengingen meer zou hoeven te betalen.

Als u een .eu of .be naam gekocht heeft ontvangt u binnen 1 werkdag een email van eurid ( eu registrar) of van dns be (be registrar). In deze email staan de instructies die u moet opvolgen om de domeinnaam op uw naam te krijgen.

Als u een .nl naam koopt ontvangt u na betaling van ons een zogenaamd overdrachtformulier domeinnaamhouder waarna wij de betreffende domeinnaam op uw gegevens zullen registreren en ontvangt u van ons de token (code nodig voor verhuizen). Zonder een volledig ingevuld overdrachtsformulier (door alle partijen getekend voor akkoord) is de transactie niet geldig en kunnen er geen rechten aan worden ontleend, zelfs indien de betaling reeds zou hebben plaatsgevonden en de token reeds is verstrekt.

De domeinnaambank gehoudt het recht voor een transactie ongedaan (terug te draaien) te maken binnen 24 uur na aankoop cq token verstrekking, de koper verklaart bij iedere transactie hiermee akkoord te gaan.

U dient dan wel de betreffende domeinnaam binnen 7 dagen op te geven voor verhuizing naar uw eigen hostprovider, indien de domeinnaam dan niet is ingegeven voor verhuizing naar de nieuwe hostprovider zullen wij u verlengings kosten in rekening brengen.

U zoekt een goede hostprovider die u behulpzaam kan zijn bij de verhuizing van uw aangekochte domeinnaam en bijpassende webhosting?

Hieronder een aantal aanraders die wij uit eigen ervaring kunnen adviseren:
DutchwebHosting Solutions (zeer betrouwbare hostingprovider tegen goede prijzen)
StartupHosting (budget webhosting tegen de laagste prijs in de markt)

Alle prijzen onder voorbehoud van typefouten